Bin bir zahmet ile ürettiğimiz ürünlerin. Kıymetini en çok üreticiler bilir. Bu nedenle bu ürünlerden en doğru kazancı elde etmeye çalışırız. Bizde sizin için ürünlere Ambalaj olarak kullanabileceğiniz en doğru ürünü yapıyoruz.
EPP - EPS - XPS - SÜNGER
Eps (Strafor) ürününü, Başta olmak üzere EPP, SÜNGER ve DİĞER EP ürünlerini sizlerin hayal gücünüzü zorlayan ürünlere dönüştürüyoruz. Bunu yaparken uyguladığımız ve kendi geliştirdiğimiz teknik ve sistem, sizlere rekabette güç katıyor. En büyük gücümüz ise size fayda sağlamaktan geçiyor. Sizlerle beraber, ürettiğiniz üründe, fonksiyonel ve kalitesi anlamında değer ortaya çıkma ihtimali ile birlikte tasarımına ek farklılık getirme şansımızda olmaktadır. Bu nedenle bizimle iletişime geçip çalışmanız gerekiyor. Hiçbir fark; yazıyla oluşmaz. Mutlaka gerçeğe dönüştürüp deneme çalışması yapmalısınız. Bunların yanında karton kutu ve köşebentler ile birlikte karton masura ile birleştirebiliyoruz. Ürüne özel butik ambalaj hizetimiz mevcuttur.
Sünger ve diğer EP ürünleri bünyemizde ve stoklarımızda mevcuttur. Bu ürünlerin hepsinde çeşitli yoğunluk ve renk çeşitleri mevcuttur. İstenilen ürüne göre tasarımcılarımız tarafından tasarlanıp, projelendirilir. Farklı metaryeller ile birlikte yapıştırılarak bütünleşik bir ambalaj haline getirilebilir.
-
Hafif
-
Koruyucu
-
Şekillenilebilen
-
Uygun Maliyet
Önemli olan ürününüzün nasıl yerleştirileceğine karar vermektir. Tasarım ve üretim aşamasıyla tüm süreci yönetmekteyiz. Üretimimizi CNC ve Enjeksiyon ile şekillendirme yapılmaktadır. Her türlü ürün için her yoğunlukta üretim yapabiliyoruz. Ayrıca istenildiği takdirde renkli Eps, Strafor üretimi de yapabilmekteyiz.
EPS’nin Avantajları:
1. Hafiflik,
2. Yüksek Güç/Ağırlık oranı,
3. Darbelere karşı direnç,
4. Isı yalıtımı,
5. Deforme olmadan şeklini koruma,
6. Uzun süreli dayanırlık,
7. Su, yağ ve kimyasallara karşı direnç,
8. Durağan kimyasal yapı,
9. Bakteri üremesine engel olma özelliği,
10. %100 Geri Dönüşüm Kabiliyeti,
11. -35°C’den 75°C ‘ye direnç,
12. Enjeksiyon Plastiklerine ve EPP’ye oranla ucuz kalıp maliyeti,
EPP’nin Avantajları:
1. Hafiflik,
2. Enerji sönümleme (darbe emiciliği),
3. Yüksek Güç/Ağırlık oranı,
4. Zarar görmeksizin darbelere karşı direnç,
5. Isı yalıtımı,
6. Deforme olmaksızın şeklini koruma,
7. Uzun süreli dayanırlık,
8. Su, yağ ve kimyasallara karşı direnç,
9. Durağan kimyasal yapı,
10. Bakteri üremesine engel olma özelliği,
11. İstendiğinde ses yalıtımı sağlayan yapı (Delikli EPP),
12. %100 geri dönüşüm kabiliyeti,
13. Yük taşıyan yapısal destek,
14. -35°C’den 130°C’ye direnç,
15. Enjeksiyon plastiklerine oranla daha ucuz kalıp maliyeti,
16. Özel ihtiyaçlar için tasarım imkanı.
KARTON
OLUKLU MUKAVVA VE KUTULAR
Kağıt ve karton en çok kullanılan ambalaj malzemesi türüdür. Değerlendirilebilir nitelikli atıkların ağırlık olarak yarısından fazlasını kağıt ve karton oluşturmaktadır. Kağıdın hammaddesini selüloz adı verilen madde oluşturur. Selüloz son derece kıymetli bir madde olup kaynağı ormanlarımız ve özel yetiştirilen bitki türleridir. Ambalaj malzemesi olarak yararlanılan kağıdın yapısında üretim aşamalarında eklenen bazı kimyasal maddeler, örneğin metal kalıntıları, organik bileşikler, korozif maddeler bulunur.
Bu maddelerin bazı gıdaları olumsuz olarak etkilemeleri ve bozulmalarına yol açmaları söz konusudur. Bu nedenle birçok ülkenin gıdaya ilişkin yönetmeliklerinde, gıda maddeleri ambalajında kullanılan kağıtların yapısında bulunabilecek maddelerin miktarlarının belirli oranların üzerinde olmaması gerektiği vurgulanmıştır. Örneğin yaş dayanımı artırılmış (neme dayanıklı) sargılık kağıtların gıdaya geçebilecek formaldehit miktarı 5 mg/kg olarak sınırlandırılmış, aynı şekilde bitkisel parşömen için de arsenik, bakır, kurşun, demir ve gliserin sınırları belirtilmiştir.
(imitasyon parşömen) Yağ geçirmez kağıtlar' ın içerdiği toplam demir miktarı en çok 70 ppm, suda çözünen demir miktarı en çok 15 ppm, toplam bakır miktarı en çok 15 ppm, suda çözünen bakır miktarı en çok 5 ppm, arsenik miktarı en çok 2 ppm, kurşun miktarı en çok 20 ppm olmalıdır. Ayrıca,bu tip kağıtlar benzoik asit, nişasta, kazein ve formaldehit içermemeli ve 100 g numunenin klor miktarı en çok 0,2 g olmalıdır.
Oluklu mukavva, mal ve eşyaların korunması ve paketlenmesi ihtiyacı nedeni ile yeni bir kâğıt kullanımı olarak ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar değişimlere uğramış olmasına rağmen, oluklu mukavva hammaddesi açısından eski örneklerinden çok farklı değildir.
TÜM YÜZEYLERDE KULLANILAN MALZEMELER AYNI OLSA DA
GRAMAJLAR FARKLI OLABİLDİĞİ İÇİN FİYATLAR VE DAYANIKLILIK FARKLI OLUR.
DIŞ YÜZEY
TESTLINER (T) : Tamamen atık kağıttan üretilir. Kuru üretiminde yüksek dirençli ve baskıya dayanıklı olması sebebiyle kolay işlenen ve en çok tercih edilen bir yüzey kağıdıdır.. Üretiminde nişasta ve reçine katkısı yapılır.. Zaman zaman ise renk vermek amacıyla boya katıldığı olur. Patlama değerleri 2-3,5 kPa ağırlıkları ise 125*350 gr/m2 arasında değişebilir..Katkı maddeleri kullanılarak neme mukavemetleri arttırılabilir.
BEYAZ (B) : Reklama ve görsele önem veren üreticilerin vazgeçilmez ambalaj hammaddesidir. Baskıya uygunluğu ve görsel estetik kalitesi gibi özellikleri ile çok tercih edilen bir dış yüzey kağıdıdır.
KRAFTLINER (K) : Uzun elyaflı olan Çam , Köknar , Ladin gibi yumuşak odunlu ağaçlardan , sülfat prosesi ile üretilen yüksek mukavemetli bir kağıt türüdür. Kraft Almanca’da kuvvetli anlamına gelmektedir. Orman bakımından zengin ülkelerde üretilen kraft kağıtları , yeterli üretimi olmayan ülkelere ihraç edilirler. Kraft kağıdının su geçirgenliği yoktur.. Üretiminde selüloz kullanılır.. Parlak oluşu , rengi , mukavemeti ve kolay baskı uygulanabilir oluşu ile özellikle ihracat sektörünün tercih ettiği bir dış yüzey kağıt türüdür. Kraft kağıtlar genellikle esmer yani doğal renkte üretilirler ancak istenirse tamamen beyaz ve sadece üst yüzeylerde beyaz selüloz kullanılarak ta Beyaz top adıyla da üretilebilirler.. Dayanıklılık göstergesi olan patlama değerleri 3,5 – 5 kPa , ağırlıkları ise 125-450 gr/m2 arasında değişebilir
DALGA/ONDÜLE
SAMAN (S) : Atık kağıtlar ve samanın pişirilmesiyle elde edilen hamurdan yapılan bir kağıt türüdür… Samanın yarı kimyasal olarak işlenmesi ile elde edilen birincil elyafa yaklaşık % 60 oranında ikincil elyaf katılarak genellikle 140-160 gr/m2 olarak üretilen fluting kağıtlarıdır.Yüzey ezilme değerleri yüksek olmasına karşın nemden kolay etkilenirler.. Ülkemizde 1977 yılından bu yana üretilme olan bu cins kağıdın kullanımı yaygındır..
A DALGA ( İRİ OLUK ) Oluk yüksekliği 4,5 mm ile 4.7 mm arasında değişen, bir metrede 104-125 oluk sayısına sahip mukavvadır. Oluk yüksekliğinin fazlalığı, düşeydeki yükleri iyi taşımasını, yataydaki etkilere karşı da iyi tamponlamayı sağlar. Ezilmeye karşı dayanıksızdır ve düzgün baskı yüzeyi vermez. Bu tip dalga genellikle çift dalga tipi oluklu mukavvalarda iç yüzeyde kullanılır.
B DALGA (İNCE OLUK) Oluk yüksekliği 2,1 mm ile 2,9mm arasında değişen, bir metrede 150-184 oluk sayısına sahip mukavvadır. En geniş kullanım alanına sahip mukavvadır. Oluk yüksekliğinin az olması nedeniyle düşeydeki yükleri iyi taşıyamaz ama yüzey ezilmeye karşı dayanıklıdır ve dolayısıyla daha düzgün baskı yüzeyi (A dalga tipine göre) sağlar.
C DALGA (ORTA OLUK) Oluk yüksekliği 3,5 mm – 3,7 mm arasında değişen, bir metrede 120-145 oluk barındıran mukavvadır. A ve B dalgalarının iyi özelliklerini sağlamak için ortaya çıkmıştır. Zamanla A dalganın yerini alacağı düşünülmektedir.
E DALGA (MİKRO OLUK ) Oluk yüksekliği 1,15 mm – 1,65 mm arasında değişen, bir metrede 275-310 oluk barındıran mukavvadır. Metredeki oluk sayısının fazlalığı mükemmel yüzey dayanıklılığı sağlar. Yalnız başına taşıma amaçlı kullanılmamasına rağmen başka dalgalarla birleştirildiğinde çok iyi bir ambalaj olur. Bu dalgaların yanında E dalgadan yükseklik olarak daha küçük ve metredeki oluk sayısı daha fazla olan F ve N dalga tipleri de vardır.
HAZIR STRAFORLU KOLİ VE KARTONLAR
DONUK GIDALAR İÇİN HAZIR KOLİLER
Gıda üreticilerinin müşterilerine taze gıda ulaştırmak için kullandığı dondurma yönteminin en büyük dezavantajı kargo sırasında çözülmesidir. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak için. Karton ve strafor'u birleştirerek paketleme sistemi oluşturduk. Birçok ebatta üretimizi mevcuttur. Toptan alımlarda istenilen özel tasarımları yapabiliyoruz. Bunun yanında da perakende alımlara hizmet edebilmek için standart ve stoklu ürünler geliştirdik.
ŞİŞE , KAVANOZ, TENEKELER İÇİN HAZIR KOLİLER
KARTON STANDLAR
BİR ÇOK TASARIM KOLİLER
KARTON OYUNCAKLAR
KARTON KÖŞEBENT
Taşıma ve nakliye esnasında oluşabilecek hasarlar üretici ve distribütör firmalar için her zaman bir risk oluşturmaktadır. Bu nedenle ambalaj ve paketleme konusunda çeşitli ürünler geliştirilmiş, köşe koruma (karton köşebent) sistemleri geliştirilen bu ürün grupları içerisinde yerini almıştır. Yaş sebze ve meyve üreticilerine, beyaz eşya, mobilya, kağıt ve metal sanayi gibi (v.b.) sektörlerde ürün ve ambalajın korunması olanağını sağlamıştır.
En son teknolojik makinelerle üretilen Karton köşebentler 30x30 mm'den 120x120 mm kanat genişliğine, 10 mm et kalınlığına kadar 4 renk baskılı ve istenilen boylarda üretim yapılmaktadır.
Standart üretimin yanında işlenmiş standart dışı köşebentler de üretilmektedir.
NEME DAYANIKLI
-
Taşıma esnasında dış etkenlerden korur
-
Özellikle gıda sektöründe ürün nakliyesinde tercih edilir.
-
% 100 geri dönüşümlüdür. Doğayı kkirletmez ve çevre dostudur.
-
Soğuk hava depolanan ürünlerin stoklanmasında tercih edilir.
-
Ekonomik olmasının yanında çeşitli şekillerde kullanıma uygundur.
-
Neme dayanıklı ve hafif malzemelerden üretilmiştir.
YAPIŞKANLI
Kendinden yapışkanlı olan bu ürün, büyük kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Çift taraflı bant ile farklı teknik kullanılarak yapıştırılan bu ürün. Köşebentin uygulanmasında kolaylık sağlar
EPE'Lİ KÖŞEBENT
Hassas ürünlerin taşınmasında, Köşebentin ürünlere zarar vermemesi için epe malzeme ile kaplanarak üretilen köşebent türüdür.
MASURA - ROLİK - RULO - TAMBUR
30 mm iç çaptan 76 mm iç çap'a kadar, 20 mm boydan 3500 mm boy'a kadar, 1 mm et kalınlığından 5 mm et kalınlığına kadar karton masura üretimi gerçekleştirmekteyiz.Karton masura konusunda uzman ve güvenilir, uzman kadrosu ve çağdaş üretim teknikleriyle kağıt sektörüne karton rulodan ambalaj kutularına, savunma sanayine yönelik nakliye kutularından Gurur duyduğumuz yüksek kalite standartlarımız her zaman için uygun fiyatlandırma politikalarımızla desteklenerek, her sektöre hitap edebilecek bir çalışma prensibi oluşturdu.
ANTİSTATİK / ESD AMBALAJ ÜRÜNLERİ
Elektrostatik boşalma, yüklü parçacıkların iki nesne arasındaki temasta bir nesneden diğerine ani hareketidir. Başka bir deyişle, statik elektrik, ikisi de elektrik yükü olan iki nesne birbiriyle temas ettiğinde meydana gelen sarsıntıdır. En yaygın örnek, bir halı üzerinde yürüdükten sonra iletken bir şeye dokunduğunuzda aldığınız küçük şoktur.
ESD'nin iki ana nedeni vardır. Birincisi, iki malzeme birbirine temas ettiğinde ve sonra halı üzerinde yürüdüğünüzde ve ayaklarınız önce halıya temas ettikten sonra ondan ayrıldığı zaman ayrılır. Buna tribocharging adı verilir ve kademeli olarak elektrik yükünün artmasına neden olur. Daha sonra, iletken bir şeye dokunduğunuzda, yük vücudunuzu terk ederken şoku hissedersiniz. ESD'nin bir başka nedeni, elektrostatik indüksiyon adı verilen bir işlemdir. Bu, elektrik yükü olan bir ürün başka bir öğenin yanına yerleştirildiğinde gerçekleşir. İkinci madde iletkense - yani elektrik iletiyorsa - ve yine de yalıtıldıysa - elektrik yükünü boşaltmak için toprakla yetersiz teması olduğu anlamına gelir - bir şarj oluşturmaya başlar. Daha sonra, aşırı şarjda olduğu gibi, iletken bir şeye dokunduğunda, ondan diğer öğeye bir elektrik akışı olacaktır: statik elektriğin boşalması. Statik elektrik, diğer elektrik akımı türlerine göre zararsız gibi görünse de, gerçek şu ki, elektrik bileşenlerine aşırı derecede zarar verebilir ve yanıcı sıvılara veya gazlara girdiğinde yangınlara veya patlamalara neden olabilir. Bu, çok küçük olan ESD olayları için bile geçerlidir;
Bilgisayar çipleri, elektronik aksamlar ve devre kartları dahil olmak üzere birçok elektrikli bileşen, elektrostatik boşalma (ESD) nedeniyle tamir edilemeyecek şekilde hasar görebilir. Bilkoras, ESD uzmanlarına ve elektrostatik korumalı bir alanın (EPA) içinde veya dışında kullanılmak üzere gereken korumayı sunan çözümleri tasarlamak için eksiksiz bir koruma, iletken, yalıtkan ve dağıtıcı ürünler sunmaktadır.
AHŞAP
KUTU - KASA - PALET
Bu palet hafif, sağlam ve esnektir. Performans ve ebat açısından esnektir ve güçlü ve dayanıklı bir ambalajlama çözümüne ihtiyaç duyan ağır mallar için mükemmel bir yük taşıyıcısıdır. İstenilen ölçülere göre yapılmaktadır.
Ahşap ambalaj kasaları, ihracat ve uluslararası nakliye problemlerinizi çözmek için idealdir.. Hava taşımacılığı ve uluslararası nakliye için küçük veya büyük miktarlardaki transit taşıma kasalarını üretiyoruz. Kontrplak kutularımız, bitki sağlığı düzenlemesi endişesi olmadan rakipsiz bir dayanıklılık sunuyor.
Standart ölçülerdeki paletler ve standart dışı ölçülerdeki paletler elimizde bulunmaktadır. Bunların yanında paletlerin farklı malzemeler ile kaplayarak üstünde taşıdığınız yük'ün sert zeminden uzak durmasını sağlıyoruz.
ÖZEL ÜRÜNLER
Hassas ürünlerin paletler ile taşınması için tasarlanmış üründür. Bu ürünü diğerlerinden ayıran husus ise aynı ürünü uzun yıllar kullanmanızı sağlar. Dayanıklı dış yüzeyi ve içindeki titreşim ve darbe emici malzeme sayesinde ürünlerin hasarsız teslim edilmesini sağlamaktadır.
İstenilen ebatlarda yapılmaktadır. Gerek palet yanlarında gerekse koli içlerinde ürünü kullanabilirsiniz.
Palet yastıkları, sevkiyat esnasında en ekonomik ve güvenilir şekilde koruma sağlar. Kamyon, Deniz Konteyner, Gemi ve Demir Yolu yüklemelerinde, koliler veya paletler arasına yerleştirilir . ürünler nakliye aracının hareketlerinden yol ve hava koşularına bağlı darbelerden etkilenmezler. Hasarlı ürün maliyetlerini azaltarak ,müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarmak amacı ile, ulaşımın her aşamasında ve her türünde kullanılabilen Palet Yastıkları seçilen nakliye vasıtasındaki boşlukları doldurarak,paletli veya dökme ürünleri sabitlemek amacı ile kullanılır
TASARIM
Üretim evrelerinin zorluğundan sonra müşteriye ürünlerin sevk olması bir o kadar önemlidir. ürünlerin sevkinde yaşanan problemler nedeniyle müşteri kayıpları firmalar için büyük maliyet unsuru yaratır. Bu risklerden kurtulmak için bilgisayar ortamın da tasarlanmış ve fiilen uygulanmış, test edilmiş bir çalışma sonucunda bu riskler ortadan kaldırılır.
TASARIM SÜRECİ
-
Firma ambalajda sıkıntı yaşadığı ürünleri bize gönderir.
-
Biz tasarımını yapar, testini yaparız. ( Yapılan test sonucu varsa iyileştirmeler yapılıp doğru sonuç buluruz. )
-
Çizimiyle beraber fiyat teklifimizi yaparız. ( Ölçülerine ve içine nasıl yerleştirileceği belli olacağı için müşteri tarafından herhangi bir soru işareti kalmaz. )
-
Teklif kabul edildikten sonra sözleşme yapılır.
-
Numune çalışması yapılarak gönderilir. ( Çizimle aynı ürün yapılmış mı? Ürünler çizimdeki gibi duruyor mu? Siparişlerin geri kalanında gelenler için de şahit numune olur. )
-
Eğer numune çizim ile birebir uyumlu ise ürün fatura edilir.
-
Sonraki siparişler verilen teklif sürelerince teslim edilerek ödemesi de teklife uygun yapılır.
AMBALAJLAMA
Firmaların ve Özel bireylerin kendi işlerini iyi yaptıkları, önem verdikleri oranda yapılan işlerin teslimi de çok önemlidir. Günümüzde kargo ve nakliye şirketlerinin asli görevieri taşımak olduğundan yükleme ve boşaltma işlemine karışmazlar. Eğer ürünleriniz doğru paketlenmez ise yükleme, boşaltma hatta nakliye esnasında bile hasar görebilir.
Şirketler kendi elemanlarıyla paketleme - yükleme - boşaltma yaptıklarında bile gerekli özeni veya kontrolü yapamamaktadır. Çünkü asli görevleri olarak görmezler ve önemsemezler. Bizlerin asıl işi paketleme, yükleme ve boşaltma olduğundan önemle ve özenle yapmaktayız.
SÜREÇLER
-
Firma da yerinde mevcut ambalajlama ve depolama konusunda keşif yapılır.
-
Ambalajlamada yapılan hatalar varsa not alınır.
-
Tüm süreç hakkında fiyat verilir. Bu fiyat aşamasında Günlük / Haftalık / Aylık sevkiyat periyodlarına göre fiyatlandırılır. Detaylar yerine sonuç paylaşılır.
-
Teklif kabul edildikten sonra sözleşme yapılır.
-
Sözleşmede tüm detaylar belirtilir. Firmanın da bizim performansımızı kontrol edebilecek sistemi kurarız.
SEVKİYAT ve DEPOLAMA
-
Müşteriler antrepomuza ürünlerini TIR veya KAMYON bazında gönderirler
-
Onlara ayrılan kısımda barkodlu bir şekilde teslim alınırlar. Kullandığımız program sayesinde ürünlerinin sayımları anlık görürler
-
ürünlerinin önünde bulunan kameralar ile stoklarını fiilen de görebilirler
-
Müşterinizden size sipariş geldiğinde,
-
Bizim temsilcimize iletilir. / Kendi temsilcinizi de burada konumlandırabilirsiniz.
-
Bizde barkodlu çıkış yaparız
-
Küçük araçlar ile birlikte Müşterinize, Satış noktalarınıza ulaştırırız.
-
Kendi bölge sorumlunuzu da burada konumlandırabilirsiniz. Bölge merkezi olarak da kullanabilirsiniz.
-
Bursa veya Güney Marmarada Bayii bulmakta zorluk çekiyorsanız yerinizde bulur ve oluştururuz. Yönetiriz.
-
Bölge sorumlusu, Bölge ofisi açma maliyetinden kurtarırız.
-
Ürünleriniz müşterilerinize anında ulaşır.
-
Bayiileriniz aşırı stok yapmasına gerek kalmaz ve her ürününüzü satmak ister.